Winterfeest in Hasselt

Het WG van de Hulstfestival in Hasselt, dat op 21 december gepland stond, kan dit jaar helaas niet doorgaan. Voor Hanzestad Hasselt Marketing, Stichting de Kalkovens, Henk Fernhout en Hasselts Fanfare reden om samen in actie te komen. Met een programma vol activiteiten brengen ze Hasselt op die dag alsnog in winterse sferen! 

Winterfeest in Hasselt
In korte tijd hebben de organisatoren een gevarieerd en aantrekkelijk programma samengesteld: 

Wintermarkt bij de Kalkovens
Rondom de Kalkovens wordt van 16.00 tot 19.30 uur een wintermarkt gehouden. Diverse lokale ondernemers hebben hieraan al hun medewerking toegezegd. De markt biedt ook een podium aan plaatselijke verenigingen en stichtingen om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Zo geeft blokfluitclub de Woudklank om 18.00 uur een muzikaal optreden en aansluitend leest Gerda Meesters een kerstverhaal voor. Ook is er een optreden van kinderkoor Bounce. Het koor is samengesteld uit leerlingen van diverse basisscholen in Hasselt. 

Hasselt bij kaarslicht
Henk Fernhout is eigenaar van motorschip De Oude Jan, dat sinds enige jaren afgemeerd ligt bij de Kalkovens. Hij nam het initiatief om op 21 december ‘Hasselt bij Kaarslicht’ te organiseren. Dat betekent dat van 19.00 uur tot ongeveer 23.00 uur de straten in Hasselt sfeervol worden verlicht door vele honderden kaarsjes. Een groot aantal inwoners heeft al toegezegd hieraan medewerking te verlenen. 

Winterwandeling Drikus v/d Kolk
Van 19.00 tot 20.00 uur zal stadsgids Drikus van de Kolk een winterwandeling verzorgen door dit sfeervolle decor langs bijzondere locaties en monumenten in Hasselt. De start is bij de Kalkovens, waarna deelnemers eindigen bij De Werkplaats. Deelname is beperkt mogelijk. Deelnemers kunnen zich aanmelden via: info@hanzestadhasselt.nl of via ons contactformulier.

Kerstconcert door Hasselts Fanfare
In De Werkplaats, het onderkomen van Hanzestad Hasselt Marketing aan de Kaai 5, organiseert Hasselt Fanfare van 20.00 tot 21.30 uur ‘Kerst aan de Kaai’. Het fanfareorkest brengt daar een kerstverhaal met ‘beeld, vertellingen en muziek’.

Lees ook het artikel in De Stadskoerier: Hasselter organisaties slaan handen ineen voor winteractiviteite op 21 december 

 

GEPUBLICEERD >> 23-11-2018