Stadsgidsen bezoeken Deventer

Jaarlijks bezoeken de stadsgidsen van Hanzestad Hasselt Marketing een andere hanzestad om inspiratie op te doen. Na eerdere bezoeken aan Hardewijk, Elburg en Zutphen was het dit jaar de beurt aan Deventer.

Zaterdag 20 juli begon regenachtig. Na een vochtige oversteek per pontje over de IJssel, werd gestart met een lunch bij grand café De Heeren op de Brink in Deventer. Daarna volgde een rondleiding door het Geert Groote Huis, het kenniscentrum over de grondlegger van de Moderne Devotie. Deze middeleeuwse religieuze beweging wilde via eenvoudig en aandachtig leven weer terug naar de kern van het Christelijk geloof. Via de lekenkloosters in de Overijsselse hanzesteden verspreidde de Moderne Devotie zich over heel Noord-Europa. Ook Hasselt kende met het Mariaklooster op de Baangracht een zusterhuis van de Moderne Devotie.

Inmiddels waren de weersomstandigheden gelukkig verbeterd. Onder een heerlijk zonnetje volgde een rondleiding langs een aantal religieuze monumenten in Deventer. Daar konden de stadsgidsen ideeën en inspiratie opdoen voor hun eigen stadswandeling in Hasselt, zoals de Hanzewandeling en de route langs Kerk, Klooster en Kapel. Na een afsluitend drankje in de nabijheid van de rivier de IJssel, was het tijd om terug te keren naar Hasselt.

GEPUBLICEERD >> 22-7-2019