Reuring en rust in Hanzestad Hasselt

Volgens onderzoekers neemt de komende jaren het toerisme in Nederland nog met zo’n vijftig procent toe. Toeristische hotspots als Amsterdam, de Keukenhof en (in onze eigen provincie) Giethoorn kraken onder de grote stroom bezoekers. Een betere spreiding van toerisme over de provincies is de oplossing. 

Hanzestad Hasselt
Volgens het magazine Jij & Overijssel van de maand juli is er in de Hanzesteden in Overijsssel nog voldoende ruimte voor toerisme. Vier ambassadeurs vertellen over hun passie voor de Hanzesteden. Eén van hen is Heleen Eenkhoorn van Hanzesteden Hasselt Marketing.

Reuring en rust in Hasselt 
‘We horen vaak van toeristen; wat is het hier lekker rustig. Dat is het ook wel, maar het mag van ons bij de Stichting Hanzestad Hasselt Marketing  soms wel iets minder rustig. Veel mensen rijden hier zomaar ongemerkt voorbij, terwijl we zoveel te bieden hebben. De historie van de Hanze, maar we zijn ook een bedevaartsplaats. Je kunt je hier zeker wel een hele dag vermaken, misschien zelfs wel een heel weekend. Het buitengebied van Hasselt bijvoorbeeld is ook mooi, met onder meer een eendenkooi, de kievitsbloemen.

Allerlei toeristen
Het leuke is; we krijgen hier het hele jaar rond verschillende soorten toeristen in de stad. In het hoogseizoen zijn dat veel waterrecreanten, in het voor- en naseizoen komen er heel veel geïnteresseerde toeristen die zich ook echt hebben voorbereid. De laatste jaren zijn dat ook veel Belgische en Duitse toeristen. We zeggen altijd; wie hier één keer is geweest komt altijd weer een keer terug.’

Lees meer
Lees het volledige artikel op Jij & Overijssel.

Heleen Eenkhoorn
Heleen Eenkhoorn, Hanzestad Hasselt Marketing

GEPUBLICEERD >> 03-7-2019