Open Monumentendag 2019

Tijdens Open Monumentendag (OMD) op 14 september 2019 zetten diverse monumenten in Hasselt weer hun deuren open voor het publiek. Dit jaar is het thema van monumentendag ‘Plekken van plezier’ en daarom is er op de deelnemende locaties extra veel aandacht voor kunstzinnig en muzikaal vermaak. 

Monumenten open in Hasselt
Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn in de binnenstad van Hasselt o.a. de volgende monumenten gratis te bezoeken: Oude Stadhuis, Grote Kerk, De Molen, RK Kerk, Kalkovens en Ichtuskerk. Er zijn diverse optredens en activiteiten op locatie.

De Werkplaats gesloten
De Werkplaats aan de Kaai is dit jaar niet geopend tijdens monumentendag. Maar traditiegetrouw vervoeren onze vrijwilligers met ons bootje gratis bezoekers en belangstellenden tussen de opstappunten aan de Kaai en De Kalkovens. 

Zwartsluis en Genemuiden
Ook in Zwartsluis en Genemuiden zijn vele monumenten geopend. Ga er eens een kijkje nemen, bijvoorbeeld met het varend erfgoed. De Hasselter aken 'De Dageraad' en 'De Vijf Gebroeders' varen heen en weer tussen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. 

Volledig programma
Kijk op de website van Comité Zwartewaterland voor het volledige programma of lees het artikel op Zwartewaterkrant.nl.

Glossy samenwerking gemeenten
De gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland bundelen de krachten om Open Monumentendag bij elkaar te promoten. Via een glossy brengen ze elkaars monumenten gezamenlijk onder de aandacht.  

GEPUBLICEERD >> 10-9-2019