Heel Hasselt Hakt

Tijdens de reconstructie van de keermuur langs het Justitie Bastion in Hasselt is een restant  van een oude vestingmuur aangetroffen. De muur verkeert in een slechte staat. In overleg met alle betrokkenen is besloten het restant te slopen. Dankzij de inzet van Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ) krijgen de vestingstenen een tweede leven. De keermuur langs het Justitie Bastion is aangelegd in de jaren 30 van de vorige eeuw. Het stond op de restanten van de oude middeleeuwse vestingmuur. 

Stenen bikkelen
De Archeologische Werkgroep is de actie 'Heel Hasselt Hakt' gestart. Inwoners van Hasselt en andere belangstellenden worden opgeroepen om mee te helpen om de stenen te sorteren en af te bikken. Deze stenen worden gebruikt voor het bekleden van de nieuwe betonnen keerwanden. Een deel wordt misschien ook gebruikt voor de herbouw en reconsructie van de Veerpoort volgend jaar.

Vrijwilligers gezocht
Woensdag hebben een aantal enthousiaste vrijwilligers zich al aan de schoonmaak van de stenen gezet. Ze kregen na gedane arbeid door Hanzestad Hasselt Marketing koffie en thee aangeboden in De Werkplaats. Vrijwilligers die mee willen helpen zijn van harte welkom. Men kan zich melden aan de Van Nahuysweg.

Meer informatie in De Stentor

GEPUBLICEERD >> 12-9-2018