De Werkplaats vrijwilligershonk WG v/d Hulst

Tijdens het WG van de Hulstfestival is De Werkplaats de pleisterplaats voor de vrijwilligers van het W.G. van de Hulstfestival. Alle vrijwilligers kunnen in het onderkomen van Hanzestad Hasselt Marketing aan de Kaai even op krachten komen of zich opwarmen met een kop Hasselter koffie of thee. Het WG van de Hulstfestival vindt plaats op vrijdag 13 december 2019 van 16.00 tot 22.00 uur. De Werkplaats is vanaf 12.00 uur geopend voor vrijwilligers.

Drost Koffie
Dick Drost, van Drost Koffie uit Hasselt, is tijdens het WG van de Hulstfestival in De Werkplaats met een baristabar. Vrijwilligers van het festival kunnen gratis de speciale Hanzestad Hasselt koffie proeven. Deze koffie is speciaal door Dick Drost in samenwerking met Hanzestad Hasselt Marketing ontwikkeld als plaatselijk product. Natuurlijk zijn ook de bezoekers van het festival van harte welkom. Ook zij kunnen tegen een kleine vergoeding een warme drank bestellen.

Molen en Kalkovens
De activiteiten zijn verdeeld over diverse locaties in Hasselt. Op het programa staan huiskamervertellingen, muzikale acts, straattheater en een wintermarkt. Molen de Zwaluw en De Kalkovens verzorgen leuke activiteiten op hun eigen locatie aangevuld met respectievelijk Meneer Flens en De Kwajongens, twee tot de verbeelding sprekende straattheateracts.

Grachten
Op de grachten vormen circa twaalf huiskamers het decor van enkele prachtige verhalen van W.G. van de Hulst door professionele en lokale vertellers voorgedragen. In de Katholieke Kerk vertelt de pastoor een prachtig verhaal, terwijl in de Ichtuskerk het Muziekcentrum Zwartewaterland en het Hasselts Mannenkoor prachtige muziek en zang ten gehore brengen.

Wintermarkt
In de Nieuwstraat en Hoogstraat wordt door de plaatselijke winkeliers een gezellige wintermarkt georganiseerd. Ook de horeca draagt een steentje bij door op diverse plekken winterse versnaperingen aan te bieden. Gebouw De Regenboog biedt weer plek aan de boekenmarkt, waar een jongleur voor de deur zijn kunsten toont.

Schooklas en Soete Suikerbol
In het antieke schoolklasje in het Oude Stadhuis kunnen jong en oud een 'ouderwetse les' meemaken van de strenge schoolmeester. En natuurlijk ontbreekt ook een voorstelling van 'In de Soete Suikerbol' niet!

Programma
Voor meer info: programma WG van de Hulstfestival.

GEPUBLICEERD >> 22-11-2019