Excursies naar kievitsbloemen in april 2020

Hasselt - Ook dit jaar organiseert Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel weer excursies naar de kievitsbloemen. In de uiterwaarden van de rivier het Zwarte Water bevindt zich een van de weinige groeiplaatsen waar dit uiterst zeldzame bolgewas nog massaal voorkomt.

Vanuit het hanzestadje Hasselt start een excursieboot bij de historische kalkovens en vaart dan via de stadsgrachten het Zwarte Water op richting natuurreservaat De Brommerd. Tijdens de vaartocht vertelt een stadsgids over het roemruchte verleden van Hasselt. Op de Brommerd vindt een rondwandeling plaats langs honderdduizenden paars- of witbloeiende wilde tulpen.

Het is mogelijk om de bloemen van zeer dichtbij te bekijken of te fotograferen. Onderweg vertellen de boswachter en natuurgidsen bijna alles over wat er te zien, te ruiken en te proeven is. Vanaf woensdag 15 tot en met zaterdag 18 april vertrekt de boot zowel ’s morgens als ’s middags voor een excursie. De kosten van deze bijzondere belevenis bedragen € 20,- per persoon.

Reserveren kan via Hanzestad Hasselt Marketing: info@hanzestadhasselt.nl

GEPUBLICEERD >> 17-1-2020