Kievitsbloemexcursies in voorjaar 2019

De excursies naar de kievitsbloemen zijn inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie. Ook in het voorjaar van 2019 organiseert Hanzestad Hasselt Marketing in samenwerking met Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel een aantal bezoeken aan de bloeivelden van de kievitsbloem. De excursies vinden dagelijks plaats van 17 t/m 20 april. 

Vaartocht
De uiterwaarden van de rivier het Zwarte Water zijn één van de weinige groeiplaatsen waar de uiterst zeldzame bloem nog overvloedig voorkomt. Vertrekpunt van de excursie is het historische hanzestadje Hasselt. Met een boot vaart u vervolgens over het Zwarte Water naar natuurreservaat De Brommerd. Tijdens de vaartocht vertelt een stadsgids over het roemruchte verleden van Hasselt en omgeving.

De Brommerd
In het natuurrreservaat De Brommerd vindt een rondwandeling plaats door de bloeivelden met paarse en witte “wilde tulpen”. Het is mogelijk om de bloemen van zeer dichtbij te bekijken of te fotograferen. Onderweg vertelt de boswachter over de bijzondere bloemen en wat er zoal te zien is en te beleven valt in het natuurreservaat. 

Reserveren
Vanaf woensdag 17 t/m zaterdag 20 april vertrekt er twee keer per dag, in de ochtend en in de middag, een boot naar de bloeivelden. De kosten bedragen 20,- euro per persoon.
Reserveren kan via Hanzestad Hasselt Marketing: telefoon 038-4773794 of het contactformulier

GEPUBLICEERD >> 23-1-2019