Zomerconcert in Grote Kerk

Grote Kerk - Markt 10 - Hasselt

21-8-2019 20:00

FEESTELIJKE CONCERT IN HASSELT MET TROMPET, PIANO EN ORGEL

Op 21 augustus geven het bekende trompetduo Arjan en Edith Post, pianist Johan Bredewout en organist Harm Hoeve een feestelijke concert in de prachtig klinkende Grote Kerk van Hasselt (Markt 1). Het concert begint om 20:00 uur. De musici spelen een afwisselend en toegankelijk programma voor jong en oud met o.a. een fantasie over bekende klassieke thema’s, diverse bewerkingen van geliefde koralen, The Watermusic van Händel en een deel uit ‘The Titanic’.

Ook wordt tijdens het concert de nieuwe cd gepresenteerd waarop inventieve bewerkingen klinken van bekende geestelijke liederen. Arjan en Edith leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het conservatorium. Het muzikale echtpaar speelde in diverse symphonie- en musicalorkesten. Als trompetduo geven ze jaarlijks vele concerten door het hele land. Regelmatig zijn ze te zien in het tv-programma ‘Nederland Zingt’. Hun spel kenmerkt zich door een enerzijds warme en anderzijds krachtige toon en muzikale voordracht.

Johan Bredewout is een pianist met een groot improvisatietalent. Met zijn omspelingen weet hij iets extra’s aan een concert toe te voegen. Harm Hoeve is een organist in hart en nieren die, naast het geven van soloconcerten, het heerlijk vindt om andere musici te begeleiden op de koning van de instrumenten.

De toegang is € 10; tot en met zestien jaar € 5 en kinderen tot en met twaalf jaar zijn gratis.

Euifeest Hasselt

Hasselt

24-8-2019

Start van het Euifeest in Hasselt. Een bijzondere editie dit jaar, want de Oranjevereniging viert in 2019 het 60-jarig bestaan.

Hasselts Fanfare verzorgt het openingsconcert. Meer informatie op de website.

Oogstfeest bij De Veldschuur

De Veldschuur

28-8-2019 12:00

Op 28 augustus 2019, tijdens het Euifeest in Hasselt, staat De Veldschuur traditiegetrouw weer in het teken van roggedorsen, wannen en hakselen.

Lees meer op de website van De Veldschuur.