Open Monumentendag

14-9-2019

Meer info volgt zodra het dagprogramma bekend is. Kijk voor de deelnemers in Zwartewaterland op de website van OMD 2019

Jubileumconcert 10 Jaar Holthuisorgel

Ichthuskerk Hasselt

14-9-2019 16:00

Stef Tuinstra geeft een jubileumconcert tgv 10 jaar Holthuisorgel in de Ichthuskerk.

Stef Tuinstra (geb. 1954) studeerde orgel bij Wim van Beek. Tevens studeerde hij piano, clavecimbel en trombone. Dit alles aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij behaalde Summa Cum Laude het Masterdiploma voor orgel. Daarna volgde hij lessen bij Gustav Leonhardt en nam hij deel aan diverse meestercursussen. In 1978 behaalde hij het 1e graads diploma kerkmuziek en koordirectie. In 1979 verwierf hij de Prix d’Excel-lence. In 1980 won Stef Tuinstra de koraalprijs ter gelegenheid van het Nationaal Improvisatie Concours te Bolsward. In 1986 werd hij onderscheiden ter gelegenheid van het Internationale Clavecimbel Concours te Brugge. Stef Tuinstra is tevens vele jaren werkzaam geweest als koor- en orkestdirigent.

Als internationaal opererend orgel(bouw)adviseur werkt hij samen met de Protestantse Kerken in Nederland en de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten en heeft hij al ruim 50 projecten op zijn naam staan.

Hij is leider van de Noord Nederlandse OrgelAcademie (NNOA) die tevens actief is met CD-produkties en stimuleringsactiviteiten voor de orgelcultuur in Noord-Nederland.

Stef Tuinstra geeft concerten, lezingen en masterclasses in verschillende Europese landen, Japan en Amerika. Twee CD-produkties waarbij hij een prominent aandeel had ontvingen een Edison. Zijn vele CD’s ontvangen wereldwijd de beste kritieken en worden beschouwd als origineel, vernieuwend en richtinggevend in de interpretatie van oude orgelmuziek en zij hebben al decennia lang niets aan actualiteit verloren. Hij is auteur van diverse (internationale) publicaties over orgelbouw en -spel.

Hij is organist van de Nieuwe Kerk te Groningen en van de Jacobuskerk te Zeerijp.

Canto Ostinato van Simeon ten Holt

Grote Kerk - Markt 10 - Hasselt

21-9-2019 20:00

Toon Hagen speelt de Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012) op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt.

Toon Hagen is als cantor-organist verbonden aan de Grote of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Een fragment van Canto Ostinato door Toon Hagen op het Schnitgerorgel in de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle: