Kerst in de Hazelaar

De Hazelaar

17-12-2018 19:30

Kerst in woonzorgcentrum De Hazelaar met Hasselts Fanfare.

Winterfeest in Hasselt

Hasselt

21-12-2018 16:00

Winterfeest in Hasselt

Rondom de Kalkovens wordt van 16.00 tot 19.30 uur een wintermarkt gehouden. Diverse lokale ondernemers hebben hieraan al hun medewerking toegezegd. De markt biedt ook een podium aan plaatselijke verenigingen en stichtingen om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Zo geeft blokfluitclub de Woudklank om 18.00 uur een muzikaal optreden en aansluitend leest Gerda Meesters een kerstverhaal voor.

Henk Fernhout is eigenaar van motorschip De Oude Jan, dat sinds enige jaren afgemeerd ligt bij de Kalkovens. Hij nam het initiatief om op 21 december ‘Hasselt bij Kaarslicht’ te organiseren. Dat betekent dat van 19.00 uur tot ongeveer middernacht de straten in Hasselt verlicht wordt door vele honderden kaarsjes. Hasselt wordt zo ook omstreeks de kerst de lichtstad van het Noorden!

Van 19.00 tot 20.00 uur zal stadsgids Drikus van de Kolk een winterwandeling verzorgen door dit sfeervolle decor langs bijzondere locaties en monumenten in Hasselt. De start is bij de Kalkovens, waarna deelnemers eindigen bij De Werkplaats. Deelname is beperkt mogelijk. Deelnemers kunnen zich aanmelden via: info@hanzestadhasselt.nl

In De Werkplaats, het onderkomen van Hanzestad Hasselt Marketing aan de Kaai 5, organiseert Hasselt Fanfare van 20.00 tot 21.30 uur ‘Kerst aan de Kaai’. Het fanfareorkest brengt daar een kerstverhaal met ‘beeld, vertellingen en muziek’.

De organisatoren hopen op 21 december Hasselt met de enthousiaste medewerking van de inwoners in winterse sferen te brengen.

 

Kerst aan de Kaai met Hasselts Fanfare

De Werkplaats - Kaai 5 - Hasselt

21-12-2018 20:00

Optreden Hasselt Fanfare in De Werkplaats aan de Kaai in Hasselt. Een bijzonder optreden van Hasselts oudste fanfarekorps in een sfeervolle omgeving. Mis het niet!