Status Quotes in De Werkplaats

Op 10 november organiseert de Stichting Hanzestad Hasselt Marketing een concert van de tribute-band Status Quotes. Het concert vindt plaatst in De Werkplaats aan de Kaai 5 in Hasselt. Aanvang 20.30 uur, maar de deur is vanaf 20.00 uur geopend voor publiek. Kaarten voor het concert á 10 euro zijn verkrijgbaar bij Foto Tuinman aan de Markt 2 in Hasselt.

Het is inmiddels een traditie dat Hanzestad Hasselt Marketing in het najaar een concert organiseert. Dit jaar zal de coverband Status Quotes het optreden verzorgen. De band heeft inmiddels een solide live-reputatie opgebouwd en wordt gerekend tot de absolute top van de Quo tribute-bands.

Geïnspireerd door de reünie van de oerbezetting van Status Quo in 2013, besloten gitaristen Toon Eppink en Raymond Nijenhuis een Status Quo tribute-band op te richten. Met de komst van drummer Rens Hardijzer en bassist Harry Kruisselbrink was het kwartet compleet en Status Quotes een feit. Alle vier de muzikanten zijn al jaren actief in de Nederlandse rockscene en spelen in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & the Mellotones.

De mannen van Status Quotes zijn stuk voor stuk opgegroeid met de muziek van Status Quo. De ‘12-bar-boogie’ stroomt dan ook door hun bloed en dat hoor je! Met respect voor de sound van het origineel worden de Quo-krakers voor het voetlicht gebracht. De band beperkt zich tot het repertoire uit de gouden jaren ’70. Dit was de tijd van de ‘Frantic Four’, voor velen dé enige echte Status Quo line-up.

Status Quotes komt akelig dicht in de buurt van het klassieke Status Quo-geluid. Niet alleen het gitaarwerk, maar ook de meerstemmige zang, één van de kenmerken van de Quo sound, is dik in orde. Alle bekende Greatest Hits van de Quo worden gespeeld, zoals Down Down, Whatever You Want, Again & Again, Roll Over Lay Down, Hold you Back en What You're Propsing. Daarnaast zullen ook vele minder bekende, maar minstens even hard rockende klassiekers, op de set-list staan. En net zoals bij een Status Quo concert is het ook bij Status Quotes moeilijk, zo niet onmogelijk, om stil te blijven staan. Met de aanstekelijke "12-bar-boogie" en de pakkende songs staat Status Quotes garant voor een Rock & Roll feest van de bovenste orde!

Optreden van Status Quotes live bij RTV Oost op 23 maart 2017:


GEPUBLICEERD >> 06-10-2017