Orgelconcert Evan Bogerd

Grote Kerk - Markt 8 - Hasselt

08-7-2017 20:00

Orgelconcert door Evan Bogerd op het Rudolph Knol-orgel van de Grote- of Stephanuskerk. Meer info

Orgelconcert Herman van Vliet

Grote Kerk - Markt 8 - Hasselt

22-7-2017 20:00

Orgelconcert door Herman van Vliet op het Rudolph Knol-orgel van de Grote- of Stephanuskerk. Meer info

Hassailt 27 t/m 30 juli

Centrum Hasselt

27-7-2017

Het centrum van Hasselt staat van 27 t/m 30 juli 2017 in het teken van het maritieme evenement Hassailt. Ruim 180 historische schepen meren dan af in de Hanzestad. Deze historische schepen brengen Hasselt terug in de sfeer van de oude binnenvaart en geven weer fleur aan de unieke infrastructuur van de oude binnenstad. Heden en verleden komen samen tijdens Hassailt.

Van middeleeuwse Hanzestad tot hedendaagse scheepsbouwindustrie. Hasselt heeft haar welvaart te danken aan handel een scheepsvaart. Eens in de vijf jaar laat de reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) oude tijden herleven tijdens het maritieme evenement Hassailt.

Stichting Hassailt
Sinds 1992 is Hasselt eens in de vijf jaar, vier dagen lang, de thuisbasis voor ruim 180 oude en unieke schepen. In 2002 werd het evenement pas echter weer opnieuw georganiseerd, maar met succes. In 2007 werd de derde editie voor het eerst georganiseerd door de stichting Hassailt in samenwerking met de LVBHB. Deze derde editie brak alle records. Maar liefst zeventigduizend bezoekers bezochten dat jaar de oude Hanzestad. Ook in 2012 werd het een spectaculair scheepvaartfestijn, waar nog lang over nagepraat werd!