Bedevaart Hasselt

RK Kerk - Eiland

03-6-2018 15:00

Zondag 3 juni 2018 is er in Hasselt weer de jaarlijkse bedevaart van het Heilig Sacrament. Deze oude traditie heeft zijn oorsprong in de Middeleeuwen. Met de bedevaart kon men een zogenaamde aflaat (kwijtschelding van zonden) verdienen. Daarom staat de bedevaart ook wel bekend als het Feest van de Hasselter Aflaat. Nog steeds komen er uit de wijde omtrek vele 'pelgrims' naar Hasselt om deze eeuwenoude traditie in ere te houden.

De dienst zal plaatsvinden in de buitenkapel van de R.K. kerk aan het Eiland in Hasselt. Vanaf 15.00 uur wordt daar de Heilige Mis opgedragen, waarna het Heilig Sacrament in processie wordt rondgedragen. Het R.K. kerkkoor zal samen met seniorenorkest FAIR (bestaande uit muzikanten van de beide plaatselijke fanfareorkesten) de muzikale omlijsting verzorgen.

Na de viering neemt de parochie afscheid van pastoor Hans Boogers, die naar Utrecht vertrekt. U bent van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Bedevaart Hasselt I  Bedevaart Hasselt II
Concert koor IJsselmond

Grote Kerk - Markt 10 - Hasselt

09-6-2018 20:00

Gereformeerd Mannenkoor IJsselmond bestaat dit jaar 25 jaar. Dat wordt gevierd met een jubileumconcert op zaterdagavond 9 juni in de Grote Kerk. 

Onder leiding van dirigent Marinus ten Napel worden een aantal prachtige stukken ten gehore gebracht. Het driestemmige gezelschap Stil uit Vollenhove verleent ook medewerking aan het concert met a-capella gezongen liederen. De begeleiding is deze avond in handen van organist Jelle Jan Loosman en het Kamper Symfonieorkest Fidelio. Aanvang van het concert is om 20.00 uur. Toegang is gratis. Bij de uitgang is een collecte.

OBN Dweildag in Hasselt

Hasselt

16-6-2018 11:15

Zaterdag 16 juni 2018 zal de 8ste editie van de OBN Dweildag in Hasselt plaatsvinden! 

Verspreid over de historische binnenstad van Hasselt brengen 10 nationale dweilorkesten vanaf 11.15 uur hun muziek ten gehore. De korpsen starten op de Grintwal en eindigen tussen 12.30 uur en 13.00 uur aan de Kaai. Daar zal de OBN Dweildag dan feestelijk geopend worden. Op de route is er volop ruimte voor het publiek om te genieten van alle voorbijtrekkende korpsen.

Kijk vooor meer info op: http://www.dweildaghasselt.nl/ en het artikel op Hasselt Actueel.