Duo Sticks en Strings

Veldschuur - Wijkweg 2 - Rouveen

19-8-2017 15:00

Zaterdag 19 augustus a.s. is er in De Veldschuur een uniek concert. Het duo Stricks en Strings presenteert zich dan. Het duo, bestaande uit harpiste Sterre Koopman en marimba speler Coen Dijkstra, zijn beiden bezig met hun masteropleiding aan de Hochschule fur Musik in Detmold. Lees meer

Euifeest 26 aug t/m 2 sept

Binnenstad Hasselt

26-8-2017

Een week lang Euifeest in Hasselt

De Oranjevereniging Hasselt organiseert ieder jaar, aan het einde van de zomervakantie, het Euifeest. Een evenement van en door Hasselters! Dit jaar zal de feestweek plaatsvinden van 27 augustus t/m 3 september.

Lichtstad van het Noorden
Tijdens het Euifeest verandert Hasselt in de Lichtstad van het Noorden. Uit de wijde omtrek komen bezoekers dan de feestelijk verlichte en versierde straten in de stad bewonderen. De straatversiering is een kenmerkend onderdeel van het Euifeest, dat zijn oorsprong kent in de viering rond het binnenhalen van het 'eui' (hooi in het dialect).

Euibattle
Ieder jaar doet de lokale Oranjevereniging zijn uiterste best om er een spetterende week van te maken. De festiviteiten gaan van start met een groots stadsontbijt voor alle inwoners, dat wordt gevolgd door de Euibattle. De Euibattle is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen op zich, waarbij fraai uitgedoste teams elkaar de loef proberen af te steken op verschillende zeskamp-onderdelen. De drang om te winnen mag dan groot zijn, het onderlinge plezier staat daarbij wel steeds voorop.

Kermis en allegorische optocht
Ook de rest van de week staat Hasselt bol van activiteiten voor jong en oud. Muziek, rommelmarkt, exposities, kinderactiviteiten, theater, kermis en nog heel veel meer. Op vrijdagavond zijn er optredens van artiesten van nationale naam en faam in de feesttent. Op zaterdag wordt het Euifeest afgesloten met de traditionele optocht van versierde wagens, een grote braderie in de historische binnenstad en muziek in de feesttent.

Het volledige programma van het Euifeest staat op de website van de Oranjevereniging

 

Orgelconcert Gerwin van der Plaats

Ichthuskerk Hasselt

26-8-2017 16:00

Zaterdagmiddagconcert van 16.00-17.00 uur

Euifeest-orgelconcert door Gerwin van der Plaats